Ana içeriğe atla

2018-2019 BAHAR DÖNEMİ DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ

 

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzu yeni kazanıp kayıtlarını yaptıran, ayrıca ikinci, üçüncü, dördüncü yılına devam edecek tüm öğrencilerimiz için Bahar Yarıyılı derse yazılma işlemleri için; 

Katkı payı ödeme işlemleri 21 Ocak 2019 tarihinden itibaren derse yazılma işlemlerinin son gününe kadar İş Bankası Şubelerinden İş Bank internet şubesinden ve İş Bankası ATM'lerinden yapılacaktır. Ödemeler-Fatura-Anında Fatura Ödemeleri menüsünden Kurum Tipi'ni Üniversite seçtikten sonra "Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti"ni seçip öğrenci numarası ya da T.C. Kimlik Numarasına göre ödeme işlemlerini yapmaları gerekmektedir." 

2018 - 2018 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Derse Yazılma İşlemleri Duyurusu

2018 - 2019 Öğretim Yılı Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Tablosu

Derse Yazılma (Kayıt Yenileme) işlemleri 28-30 Ocak 2019 tarihlerinde SABİS (https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login) sistemi üzerinden yapılacaktır.

2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı 04 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayacaktır.

ÖĞRENCİ NUMARANIZI SORGULAMAK ve ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. (SABİS KULLANICI ADI İLE ÖĞRENCİ NUMARASI) YENİ ÖĞRENCİLER İÇİN SABİS ŞİFRESİ TC KİMLİK NUMARASIDIR.

Yıl içinde yapılacak işlemlerin tarihleri için Akademik Takvimi inceleyiniz.

Derse Yazılma İşlemleri Ayrıntılı Bilgiler : 

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı için derse yazılma işlemleri  28 - 30 Ocak Tarihlerinde SABİS üzerinden yapılacaktır. 

İkinci öğretim öğrencileri ve okulu 3. yıla uzamış olan birinci öğretim öğrencileri ile okulumuzu bu yıl yeni kazanmış olan İkinci Öğretim öğrencilerinin Katkı Payı Ödeme (harç yatırma) işlemleri 21  Ocak' da başlayacak olup  , derse yazılma işlemlerinin son tarihine kadar İş Bankası Şubelerinden yapılacaktır.

28-30 Ocak 2019 tarihlerinde Bahar yarıyılı için SABİS ten derse yazılma yaparken aşağıdaki konuları hatırlamanız yararınıza olacaktır.

  1. Öncelikle en alt yarıyıldaki başarısız veya daha önce almamış olduğunuz zorunlu ders(ler)inizi seçiniz. (Yeni öğrenciler hariç)
  2. Sonra okuduğunuz bölümün 4. yarıyılda almanız gereken zorunlu seçmeli derslerini belirtilen sayıda seçiniz.
  3. Programlarımızda her dönem toplam 30 AKTS ders okultulmaktadır. Alt ve üst yarıyıldan ders alacak öğrenci toplamda en çok 40 AKTS (veya 30 AKTS + 2 ders) derse yazılabilir.
  4. Mesleki Uygulama eğitim sistemimizden dolayı okulumuzda  güz döneminde 1. 2. 3. ve 4. yarıyıl dersleri,  bahar döneminde 2. 3. ve 4. yarıyıl dersleri açılmaktadır. Ancak öğrencilerimiz alttan başarısız dersleri dururken veya sınıf ortalamaları 3.00'ün altındayken üst sınıftan derse yazılamazlar
  5. Dört yarıyıl (2 yıl) sonunda; tüm dönemlerin zorunlu derslerini ve programda okutulan toplam seçmeli dersleri alıp başarılı olarak, toplam 120 AKTS'yi ve en az 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını sağlayan öğrencilerimiz mezun olmaya hak kazanırlar. 
  6. Seçmeli dersi eksik olan, işyeri uygulaması veya yaz stajları eksik / başarısız olan ya da bütün ders, staj ve uygulamaları geçer notlarla tamamladığı halde not ortalaması 2.00'nin altında kalan / AKTS si 120'dan eksik olan öğrenciler mezun olamazlar. Bu öğrencilerin eğitim süreleri 3. yıla uzamış olur ve ortalamalarını yükseltmek / AKTS eksiğini tamamlamak için yeteri kadar derse yeniden yazılmak zorundadırlar.

(Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri; 21 Ocak 2019 Tarihinden Akademik Takvimde Belirtilen Derse Yazılmaların son gününe kadar, İŞ BANKASININ bütün şube veznelerinden, İş Bankası İnternet Bankacılığından (Fatura / Anında Fatura / Üniversite kısmından) ve İş Bankası ATM'lerinden (Üniversite Ödemeleri Kısmından) TC Kimlik Numaraları ile yapabileceklerdir. Öğrencilerimizin üniversitemizde Önlisans, Lisans veya Lisansüstü olarak farklı kademelerde öğrenciliği olabildiğinden TC Kimlik numarasından sonra eğitim almak istedikleri programa ait öğrenci numarasını seçerek borcu/borçları ödeyebileceklerdir.

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran veya okudukları programın normal öğrenim süreleri (ilk 2 yıl) içerisinde kayıt yenileme yaptıracak  BİRİNCİ ÖĞRETİM Öğrencileri katkı payı ödemeyeceklerdir. Normal öğrenim süresini tamamlayıp mezun olamayan Birinci Öğretim öğrencilerinin derse yazılma yapabilmesi için katkı payı ödemesi gerekmektedir.)